EDL na Pedagoški fakulteti

Evropski dan logopedije, bomo članice študentske sekcije DlogS obeležile tudi na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V četrtek, 7.3.2019 od 8.00 do 15.00  bomo v avli Pedagoške fakultete v Ljubljani na stojnici ozaveščale o poklicu logopeda/surdopedagoga in letošnji temi  – avtizmu Poleg zanimivih in praktičnih informacij se boste na stojnici lahko tudi posladkali z domačimi dobrotami.

V popoldanskih urah v predavalnici 048 na Pedagoški fakulteti sledijo predavanja strokovnjakov s področja avtizma.

Ob 16.15 bosta predavali dr. Jerneja Maček, dr. med. specialistka otroške in mladostniške psihiatrije in vodja Ambulante za avtizem, ki deluje znotraj Pediatrične klinike v Ljubljani ter Tjaša Trkov, socialna pedagoginja v Ambulanti za avtizem. Na predavanju bosta predstavili kaj je motnja avtističnega spektra, spregovorili o diagnostiki motnje, podrobno predstavili delo Ambulante za avtizem ter podali informacije o tem, kako starše soočiti z MAS.

Ob 17.30 bo predavanje izvedla skupina Imuno, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Slovenije. Govorili bodo o vplivih cepljenja na avtizem in nam predstavili različne raziskave povezane s to temo.

Lepo vabljeni!

Članice študentske sekcije DlogS